La Maison Mauler

Virksomheden Mauler & Cie SA
En fredelig og idyllisk dal. Et gammelt Benediktinerkloster, hvor gregoriansk sang synes at genlyd den dag i dag. Mystiske kældre med århundreder gamle hvælvinger …
I disse ekstraordinære smukke rammer, har familien Mauler siden 1829 med stor passion og følelse for traditionerne, lavet deres fantastiske mousserende vine.

Se originalsiden fra Mauler i Schweiz

Se video fra Mauler, kloster og marker, hvor vinen produceres

Et historisk højdepunkt
Klosteret blev grundlagt i det 6. århundrede af indvandrede munke fra Bourgogne St-Pierre i Motiers. I hjertet af Val-de-Travers dannet de i næsten tusind år de vigtigste religiøse centre i regionen. Spiritualitet, men også gæstfrihed og socialisering karakterisere dette sted, hvis betydning er blevet indført som et sted for vinproduktion ved Benediktinerne.

En værdifuld tradition
I mere end 185 år har familien Mauler med ubrudt lidenskab og ære, fastholdt og udviklet den store kunst at lave mousserende vine. Det har sikret at de værdifulde hemmeligheder fra deres forfædre Louis-Édouardat overlever den dag i dag. I det 19. århundrede blev vinen eksporterede på grund af kvalitet og finesse. Og huset Mauler var allerede den gang berømt for deres cuvéer på tværs af havene fra Hong Kong, San Francisco og Buenos Aires. Siden da er omdømmet og kvaliteten af Mauler blevet bekræftet hvert år.

Respekt for århundreder gammelt håndværk
Metode traditionelle (“Méthode traditionnelle”) kræver kompleks viden og uendeligt mere pleje. Ritualet er altid det samme: en streng udvælgelse af vinstokke og druer, der trives på de solrige vinmarker ved søen Neuchâtel, en subtil samling efter den første gæring, den anden gæring i flasken, så den langsomme modning i mørke ved en konstant temperatur og endelig den ensartede degorgering og dosering før flasken får sin endelige festlige antræk.

The Monastery St-Pierre
Navnet på landsbyen går tilbage til Motiers “Moustier” (Monasterium = kloster).

 

Benediktiner
I følge klostret St. Pierre BC, var de sidste udgravninger i det 6. århundrede. Da det i det 8. århundrede, kan påvises at to co-eksisterende kirker, giver den åndelige betydning af Motiers udtryk fra Notre Dame for lægforsamling og St. Pierre kirken for munkene.
Klosteret undergik mange ændringer i sin lange historie. Det vigtigste er den omfattende ekspansion af benediktinermunke i det 11. århundrede.
Den store krypte målte 35 m (længde) til 20 m (bredde). Krypten er den eneste af sin art i kantonen Neuchâtel. I dag er det en del af kælderen, hvor der modnes de cuvéer Mauler. De gotiske buer og den ekstraordinære udformning i form af en omvendt køl stammer fra det 16. århundrede.

 

Efter reformationen
I 1536, der er efter tusind års uafbrudt tilstedeværelse, der sælger Reformation munkene. De tager tilflugt i klosteret Montbenoît Franche-Comté og gemme arkiverne der fra. To år senere, klosteret er sekulariseret. Kirken er nu brugt som en lade til opbevaring af ejendom, indkomst og skat i naturalier. De kongelige skatteopkrævere bruger klostret som bolig.
Efter klostret St. Pierre havde forskellige ejere. Jean-Jacques Rousseau opholdt 1762-1765 i Motiers og overvejet der for at etablere en trykpresse og udgive den første udgave af hans samlede værker.
I 1859 trækker Louis-Edouard Mauler, en alsacisk, i klosteret, som vanskeligheder gjorde ham de rummelige og dybe kældre med konstant temperatur. Han tager således over en institution, der blev grundlagt i 1829 af Abram-Louis Richardet og var allerede berømt for sin storslåede Grands Vins mousse.

Familie tradition
Siden 1829, har familien Mauler overleveret deres ekspertise og deres lidenskab fra generation til generation.
I dag er, Jean-Marie Mauler, oldebarn af grundlæggeren, CEO. Han har udviklet huset Mauler videre, i tråd med stolte traditioner og med stor innovation.

 

Milepæle i Maulers historie

1829
Abram-Louis Richardet begynder i det tidligere kloster med produktion af Vins mousse efter “méthode traditionnelle« (flaske gæring).
1859
Erhvervelse af forretningen af Louis-Edouard Mauler og etablering af selskabet Louis Mauler.
1869
Mauler familien erhverver klosteret.
1894
Opførelse af en ny kælder under den østlige fløj af klosteret.
1899
Opførelse af et udhus i den østlige del af den historiske bygning (stor kælder og Cuverie / Vinifikationsanlage).
1909
Virksomheden bærer navnet på nye Mauler & Cie (kommanditaktieselskab aktier).
1910
Den Cuvée de Réserve 1906 serverer franske præsident Armand Fallières under sit statsbesøg.
1912
Den Cuvée de Réserve 1906 serveres til den tyske kejser Wilhelm II. Under sit besøg i Schweiz.
1914
Louis-Edouard Mauler dør i en alder af 81 år. Charles Mauler overtager ledelsen.
1929
Ved den første landing af luftskibet “Graf Zeppelin” den 2. november i Dübendorf nær Zürich, er begivenheden fejres blandt andet af regeringen med Cuvée de Réserve Brut Mauler.
1938
Den fjerdedel af en flaske er lanceret.
1941
Louis-Charles Mauler, den ældste søn af Charles, overtog ledelsen efter sin far.
1954
Mauler & Cie omdannes til et selskab.
1961
Fornyet udvidelse af Klosterkeller.
1976
Efter pludselige død Louis-Charles Mauler accepterer den yngste søn af Charles, Jean-Pierre, deltagelse i direktionen.
1981
Hendes Majestæt Dronning Elizabeth II. Of England koster i Forbundsrepublikken Palace Cuvée du Jubilé.
1983
François Mitterrand, præsident for Republikken Frankrig, højt værdsat og værdsat under sit besøg i Schweiz, Cuvée Brut Nature.
1990
Som søn af Jean-Pierre Mauler, Jean-Marie, og søn af Louis-Charles Mauler, Blaise antage sammen ledelsen.
1992
Opførelsen af den nye administrationsbygning og det nye produktionsanlæg i Motiers.
2002
Den Cuvée Expo.02 er den officielle Cuvée den schweiziske National Exhibition.
2003
Den Cuvée Tradition Brut den schweiziske ambassade fejrer i London parade af overborgmester i London, 900 repræsentanter for Zürich guilds deltog i.
2009
Mauler fejrer sin 180. fødselsdag.
2011
Virksomheder optagelse af Julien Guerin, ønolog.
2012
Pensionsselskaber og afgangen af Blaise Mauler.
2016
Eksport til Mauler.dk, Danmark starter.

Virksomheden i dag
Virksomheden Mauler har to produktions-baser, som er perfekt udstyret og konstrueret til produktion af blandinger i henhold til “méthode traditionnelle” er designet. Først den hævdvundne Prieuré St-Pierre, i landsbyen Motiers, med sine lange, dybe og kølige kældre. For det andet sted mod Boveresse på outputtet af Motiers ultra moderne virksomhed, også kaldet “le længe de la petite rivière” (den lille flod). Denne futuristisk og endnu traditionelle enhed har aircondition kælder, er det suppleret med en ny bygning, der huser administration og distribution. Ledelsen er dedikeret til konstant forbedring og effektivitet.

 

Mauler har også den nødvendige til fremstilling af alle sine produkter infrastruktur. Dette er baseret på hjørnestenene i virksomhedens aktiviteter: Teknisk udstyr, maskiner, værktøj, særligt udstyr, egnede lokaler, lastning og transportkøretøjer.
For at sikre den fremragende kvalitet Mauler fornyet produktionen løbende og udfører konstant kontrol og foranstaltninger til forbedring af kvaliteten af.
Desuden Mauler præsenterer sin indgående kendskab til “méthode traditionnelle” omkring 100 avlere og producenter i Schweiz. Virksomheden har sat sig som mål at blive en kvalitet schweiziske Center for “méthode traditionnelle«.
Huset Mauler, ledet af Jean-Marie Mauler, har en flad organisations struktur, med en tæt sammenkædning til direktion med funktioner som markedsføring og salg for at fokusere på markedsføring af produkterne og familiens image. Den tekniske infrastruktur er dannet på baggrund af ønologer.  Mauler & Cie SA mission er at sikre ekstraordinære produkter af højeste kvalitet og unikke smag.

 

Antal ansatte 30

Påfyldning årligt 500.000 halse

Eksternt leje 2.000.000 halse

Antal flaske aftapninger per dag 30.000

Påfyldning frekvens 4.500 flasker / time

Dégorgement 2.500 flasker / time

Mærkning frekvens 2.000 flasker / time

Lagerkapacitet i tønder 350.000 liter

Fotos og tekst: Mauler & Cie SA